Şəkər xəstələrinin pəhrizlərində tövsiyə edilən qidaların zamanında və tövsiyə edildiyi miqdarda yeyilməsi qandakı şəkər səviyyəsinin sürətli şəkildə qalxıb düşməsinin qarşısını alacaqdır. Bu səbəblə uzun müddət ac qalmaq, vaxtında yeməmək yanlışdır. Yemək müddəti və miqdarı həkim tərəfindən nizamlanır.
Şəkər xəstələri gündəlik hərəkətlərini artırmalıdırlar: piyada gəzinti, velosipedlə gəzmək, üzmək, bağçada çalışmaq kimi fiziki əməklə məşğul olmalıdırlar.
Şəkər xəstələrinə mənfi təsir edən qidalar
Şəkər və bütün şəkərli şirniyyatlar (bal, mürəbbə, şokolad)
Tərkibində həddən çox duz olan qidalar (konservləşdirilmiş qidalar, turşu və s.)
Şəkər xəstələrinin qidalanması yaşına, boyuna, bədən ağırlığına, fiziki aktivliyinə, sosial iqtisadi vəziyyətinə və qidalanma vərdişlərinə görə diyetoloq tərəfindən hazırlanmalıdır. Qidalanma proqramı fərdi olaraq hazırlanmalıdır.
Tövsiyələr