Kök - tərkibində karotin olduğu üçün gözün görmə itiliyini yaxşılaşdırır.
Qaragilə - tərkibində gözün sağlamlığ üçün vacib olan A vitamini vardır.
İspanaq - tərkibində olan lutein sayəsində katarakta və digər göz xəstəliklərinin qarşısı alınır
Qarğıdalı, brokkoli -bu məhsullar katarakta üçün çox xeyirli olan antioksidantlarla zəngin tərkibə malikdirlərƏrik - Kalium və A vitamini ilə zəngindir
İtburnu - tərkibi C vitamini ilə zəngin olduğu üçün gözlərin sağlamlığına ümumi möhkəmləndirici təsir edir
Soğan, sarmısaq - tərkibində olan kükürd gözün görmə itiliyinə xoş təsir göstərib, trombların yaranmasını əngəlləyir
Şəkər çuğunduru - tərkibində C vitamini və kaliy olduğu üçün, təmizləyici təsirə malikdir